Pehcora Terre di Chieti IGT Organic
Eine Ur-Rebe aus den Abruzzen. Durch die hügelige, teils steile Gebirgslandschaft im Hinterland der adriatischen Küste kommen aus dieser Region gut strukturierte und mineralische Weine. Heisses Klima tagsüber und kühle Nächte ergeben einen Wein mit wunderschönem Zusammenspiel zwischen Fruchtaromen und Säurestruktur. Farbe: Strohgelb mit grünen Farbreflexionen. Duft: Fruchtiges und fragranzenreiches Bouquet. Geschmack: Ausgewogen und durchaus mineralisch, mit Noten nach Ananas, Mandarine und Zitrone. |
Jahrgang
2018
Inhalt
75cl
Region
Abruzzo
Rebsorte
Pecorino
Vergärung/Sulfite
Mit Hefezusatz/<60mg/L total
Zertifizierung
Biologisch
Technische Daten
VINEYARD AREA: Our Pecorino grapes grow in the province of Chieti, in the Abruzzo region of Central Italy, at 130 m from sea level, facing South and East on limestone-clay soil.
AGE OF VINES: In average 10-15 years old.
PLANT TRAINING AND DENSITY: The vineyards are all trained using the Guyot method. Plant density is approximately 3.500 vines per hectare.
HARVEST: Our grapes are hand-picked in the first week of September.
VINIFICATION: The Pecorino grapes are de-stemmed and softly crushed. The must is then chilled to 12°C and left to rest for approximately 18 hours. The juice is then placed in stainless steel tanks for fermentation, which is carried out using selected yeasts at a controlled temperature of 18°C. The wine is left to rest in stainless tanks for 2 months.
ALCOHOL: 12,5 %
Produzent
Orion